Açıklama
Köme demir minerali yönünden zengindir. Zenginliği kullanılan hammaddelerden fındık veya ceviz, bal ve duttan kaynaklanmaktadır. 100 gr fındıkta 4,5 mgr, cevizde 3,1 mgr, dutta 1,57 mgr ve balda 0,05 mgr kadar bulunan demir tamamıylakömenin yapısına geçmektedir. C vitamini yönüyle zengin besinler ise kuşburnu, kivi, dut, partakal, limon v.b gibi besin maddeleridir. C vitamini besinin bekleme süresi ile işleme pişirme gibi nedenlerden dolayı kolayca özelliğini kaybetmektedir. Bu itibarl aköme tüketirken bu ürünlerden biriyle tüketmekte fayda vardır. Besinlerdeki demirin emilip sindirim sisteminden kana karışmasını engelleyen tanen gibi maddeleri içeren çay, kola gibi maddelerle pestil tüketilmemelidir.
İçindekiler:
Pekmez, Süt, Un, Bal, Şeker
Çeşidine Göre: Ceviz, Fındık , Antep Fıstığı, Hindistan Cevizi
Lütfen Ürünleri buzdolabına koymayınız. Serin yerde muhafaza ediniz. Isıdan, kokudan nemden uzakta depolayınız.